4 grunde til at købe et mundbind

Hvorfor skal du købe mundbind?

Vi giver dig her 4 grunde til at du bør købe og gå med mundbind til daglig.

1) Du er syg

COVID-19 er en meget smitsom sygdom, og den minder i nogle tilfælde om en ekstrem forkølelse eller influenza. Det kan derfor være svært at skelne om du er ramt af COVID-19 virussen, eller om dine symptomer skyldes noget andet. Hvis du har symptomer såsom hoste, feber, træthed, så viser det tegn på milde COVID-19 symptomer. Hvis du har været i kontakt med en som er syg, kan du meget vel have virussen, og du bør altid bruge et mundbind når du færdes i samfundet. Det kan stoppe spredningen ydeligere.

2) Du arbejder i sundhedsvæsnet eller passer en som er syg

Hvis du arbejder i sundhedsvæsnet er du blandt de mest udsatte for smitte. Det er derfor er det vigtigt at bære mundbind for at beskytte dig selv og din familie. Når du bærer mundbind er mindre chance for, at du vil blive inficeret og bringe det med hjem.

Hvis du passer en som er syg, er der også en større chance for at du kan blive smittet med COVID-19. Det kan både være personer med milde eller mere alvorlige symptomer. Du skal sørge for at beskytte dig selv og andre, og et mundbind kan reducere chancen for at du bliver smittet.

3) Du betragtes som høj risiko

Hvis du arbejder i et miljø hvor der er stor risiko for at blive smittet, så skal du altid anvende mundbind for at mindske risikoen. Du vil ikke kun beskytte dig selv, men også din familie og nærmeste.

Du kan også betragtes som høj risiko hvis du har en kronisk sygdom såsom en hjerte- eller lungesygdom. For de fleste føles COVID-19 som en ekstrem forkølelse eller influenza. Hvis du har en kronisk sygdom, så er der en stor chance for at du kan udvikle mere alvorlige symptomer af virussen som kræver indlæggelse. Derfor kan man aldrig være for forsigtig, og et mundbind kan hjælpe med at reducere risikoen for at blive smittet. Et mundbind minder dig om at du ikke skal røre dit ansigt, og det giver dig en barriere.

4) Du skal ud og flyve

Uanset om du rejser indenrigs eller udenrigs skal du skal nu bære mundbind, når du flyver fra de danske lufthavne. Reglen gælder fra du går ind i lufthavnen, mens de sidder i flyet, og til de forlader lufthavnsterminalen på destinationen. Det fremgår af nye retningslinjer fra myndighederne og skal senest være implementeret 15. juni 2020.

Køb dit mundbind her

 

Kilder:

Dr.dk – Flypassagerer i danske lufthavne skal bære mundbind