Hvad er et mundbind til engangsbrug?

Et engangs mundbind er lavet til at beskytte bæreren mod bakterier. De fleste er lavet med 3 lags beskyttelse, og det er også dem som er mest effektive. De kan også hjælpe med at stoppe dig fra at smitte andre, hvis du er syg. At bære et mundbind sørger for at du ikke spreder bakterie dråber fra din næse eller mund når du hoster eller nyser. Du vil derfor ikke kun beskytte dig selv mod at få sygdommen, men også din familie og nærmest .

Du skal være påpasslige når du går med mundbind

Et mundbind til engangsbrug er ikke beregnet til at blive brugt flere gange. Så snart det er blevet fugtigt eller du har gået med det i mere end 3 timer, så bør du bortskaffe det. Du kan også udskifte det med et nyt hvis du har behov for det. Det er vigtig at du ikke røre ved forsiden af mundbindet når du bære det.

Du bør også undgå aktiviteter hvor du skal fjerne mundbindet såsom at drikke og spise. Du må ikke fjeren mundbindet når du snakker med nogen. Hvis de har virussen så har de nemmere ved at smitte dig, og du undertrykker formålet med mundbindet. Hver gang du fjerne mundbindet eller rør ved det, så øger det muligheden for at det bliver inficeret med virussen. Der er også en chance for at du vender det forkert når du tager det på igen. Det kan medføre at du bliver syg fra det som skulle være med til at beskytte dig.

Det at gå med mundbind giver dig mere tryghed i samfundet men du skal passe på at du ikke stopper me dat følge forholdsreglerne. Selvom du går med mundbind så skal du stadig holde afstand og huske at vaske dine hænder. Dit mundbind er mest effektivt når du bruger det sammen med sundhedserelsens råd.

 

Du kan købe dit mundbind her