Hvad er et mundbind til engangsbrug?

Mundbind til engangsbrug er lavet til at beskytte mod spredning af væske og bakterier fra munden og næsen. De fleste er lavet med 3 lags beskyttelse, og det er også dem som er mest effektive. De kan også hjælpe med at stoppe dig fra at smitte andre, hvis du er syg. At bære et mundbind sørger for at du ikke spreder bakteriedråber fra din næse eller mund når du hoster eller nyser. Du vil derfor ikke kun beskytte dig selv mod at få sygdommen, men også din familie og nærmeste.

Du skal være påpasselig når du går med mundbind

Engangs mundbind er ikke beregnet til at blive brugt flere gange. Så snart det er blevet fugtigt eller du har gået med det i mere end 3-4 timer, så bør du bortskaffe det. Du kan også udskifte det med et nyt hvis du har behov for det. Det er vigtig at du ikke rør ved ydersiden af mundbindet når du bærer det.

Du bør også undgå aktiviteter hvor du skal fjerne mundbindet såsom at drikke og spise. Du må ikke fjerne mundbindet når du snakker med nogen. Hvis de har virussen så har de nemmere ved at smitte dig. Hver gang du fjerner mundbindet eller rør ved det, så øger det muligheden for at det bliver kontamineret med virussen. Der er også en chance for at du vender det forkert når du tager det på igen. Det kan medføre at du bliver syg af det som skulle være med til at beskytte dig.

Mundbind kan give dig mere tryghed i hverdagen, men du skal passe på at du ikke stopper med at følge forholdsreglerne. Selvom du går med mundbind så skal du stadig holde afstand og huske at vaske dine hænder. Dit mundbind er mest effektivt når du bruger det sammen med sundhedstyrelsens råd.

Du kan købe dit mundbind her

Kilder:

WHO – When and how to use masks