Hvad er et mundbind med 3 lags beskyttelse?

Der findes mange forskellige varianter af mundbind og masker. En af dem som er mest effektive til offentlige brug er engangs mundbind med 3 lag. Det er fordi at mundbindet er lavet af 3 lags filter/stof some kan beskytter dig mod større åndedrætsdråber 

Hvad er de forskellige lag?

Masken er lavet af 3 lags ikke-vævet stof for at give den bedste filtrerings effekt.

Inderste lag (Indersiden af masken) : Dette lag er lavet af blødt bomuld som er skønsom mod huden. Bomuld absorbere det fugt som bliver afgivet, og det er det som gør masken så åndebar.

Midter lag: Dette lag er et filterklæde. Det filtrerer visse patogener og er vandtæt.

Yderste lag (Ydersiden af masken) : Dette lag er vandtæt, og afviser vand, blod og andre kropsvæsker. Det er lavet af høj kvalitets ikke-vævet stof.

Siderne og kanterne på mundbindet er åbnet og danner ikke en tæt forsegling omkring din næse eller mund. Det betyder at luftbårne partikler kan trænge ind gennem siderne af masken. Derfor er det ikke altid garenteret at det filtrere luftbårne partikler som dem, der overføres ved hoste eller nyser.

Brugere bør også minimere mængden af tale når de bærer mundbindet for at reducere fugten afgivet, da det kan reducere mundbindet’s effektive levetid. Et mundbind skal skiftes når det er blevet fugtigt og må ikke anvendes igen.

Hvad beskytter det mod?

Et mundbind kan både hjælpe med at beskytte dig overfor bakterier, men også beskytte andre hvis du er syg  Et korrekt siddende mundbind med tre lag kan hjælpe med at blokere transmission af mikropartikler. Det kan være store partikler såsom små dråber når du eller andre hoster og nyser. 

Mundbindet kan også reducere sandsynligheden for at du rør dig selv i ansigt. Du kan nemt være kommet til at røre ved nogle inficeret genstande eller overflader og så blive smittet uden du ved det. Når du bærer mundbindet bliver du mindet om at du skal undgå at røre dit ansigt. Det minimere chancen for at blive smittet. 

Selvom et mundbind hjælper med at fange større åndedrætsdråber, kan det ikke garanteres at den beskytter dig mod at få den nye coronavirus, der er kendt som SARS-CoV-2.

Køb dit mundbind her