Forbyg smitte med et mundbind

Masken hjælper med at mindske spredningen af COVID-19.

Når du bruger et mundbind så er du med til at reducere risikoen for at smitte andre. Det kan være at du har virussen men ikke viser symptomer endnu, eller at du er asymptotisk. Inkubations perioden for virussen er omkring de 14 dage, og det kan tage op til 6 dage før du viser symptomer. Du kan derfor nå at smitte nogen uden at vide at du selv er smittet. Hvis du havde bruger et mundbind kunne du havet mindsket din faren for at smitte andre. Hvis alle tager forholdsreglerne alvorlige kan det hjælpe os med at få åbne Danmark op hurtigere.

 

Det stopper dig fra at røre dit ansigt.

Sygdommen spreder sig primært fra person til person gennem små dråber fra næsen eller munden. Det er primært når en person med COVID-19 hoster, nyser eller taler. Disse dråber kan lande på genstande og overflader rundt om personen, såsom borde, dørhåndtag og gelændere. Mennesker kan blive inficeret ved at røre ved disse genstande eller overflader og derefter røre ved deres øjne, næse eller mund.

Når du har et mundbind på så vil det minder dig om at du ikke skal røre ved dit ansigt og dermed hjælper med at mindske smitte risikoen.

 

Det giver en barrier.

Mundbindet kan hjælpe med at stoppe dig fra at spred virussen hvis du har den. Med et mundbind er du mere påpasselig i nærheden af andre. hvis du kommer til at hoste eller nyse i nærheden af andre

Derudover, kan det også putte en barriere mellem dig og en person som nusser og hoster.

 

Du kunne være en asymptomatisk bærer.

De fleste som bliver smittet med COVID-19, udviser milde symptomer såsom, hoste, feber og træthed. Dette gælder især i de tidlige stadier af sygdommen. Det er muligt at fange COVID-19 fra en person, der bare har en mild hoste og ikke føler sig syg.

Forskning viser nu at der er nogle person som kan have COVID-19 men aldrig vise symptomer eller blive syge. Derfor kan du sagtens være en af de 25% som har COVID-19 men ikke viser symptomer. Det er ikke til at vide om du har virussen medmindre at du bliver teste, men de fleste hospitaler og læger tester ikke medmindre at du har alvorlige symptomer. Du kan derfor ikke vide om du er asymptomatisk. At bruge mundbind beskytter andre hvis du er en af de 25% som har COVID-19 men ikke viser symptomer.