Klamydia kan nemt behandles – hvis den bliver opdaget

Ca. 30.000 mænd og kvinder får hvert år konstateret at de er smittet med kønssygdommen klamydia, og får den behandling de behøver.

Desværre er der mange som ikke får den rette behandling, fordi de ikke får undersøgt om de er smittet – primært pga. At klamydia er en lusket bakterie som trives i din krop oftest uden at du får tegn eller symptomer på at den er der.

Man har derfor en formodning om at der går mindst lige så mange eller flere personer rundt – eller måske endda mange flere – som er smittebærere af bakterien uden at vide det.

Bakterien kan nå at lave meget ravage hos kvinder så de får svært ved at få de børn de ønsker sig senere.

Som jeg ser det er det kun de heldige som oplever symptomer som smerter når de tisser, øget udflåd, pletblødninger og smerter fra underlivet når de er smittet med klamydia.

Bestil Klamydia hjemmetest
Bestil Klamydia hjemmetest

Klamydia kan nemt behandles – hvis den bliver opdaget

Det er aldrig sjovt at have smerter eller gener fra kroppen, men det er bedre end at få symptomer og dermed at man bliver opmærksom på at der er noget galt, end at gå rundt i mange år med en uopdaget og nærmest usynlig bakterie.

Det værste er at klamydia kan lave så meget skade hvis man ikke får behandling, men samtidig er den så utrolig nem at opdage hvis man foretager en klamydiatest, og lige så nem at behandle med den rette medicin.

Men det kræver først og fremmest at man får det undersøgt.

Alle som har haft ubeskyttet sex på et eller andet tidspunkt i deres liv, kan i dette øjeblik gå rundt med en ekstra “passager” i deres krop. En passager som kan på sigt være med til at ødelægge ønsker og drømme for fremtiden når det gælder at stifte familie senere.

Når først klamydia er blevet konstateret er behandlingen ligetil.

Der findes et par forskellige slags medicin der kan fjerne klamydia bakterien, og det eneste der kræves er at en læge udskriver en recept til dig.

Azithromycin og Doxycyclin – effektiv behandling mod klamydia

Azithromycin og Doxycyclin er begge såkaldte bredspektrede antibiotika brugt til effektiv behandling af klamydia.

Forskellen mellem de to er at Azithromycin bare kræver at du tager 2 tabletter en enkelt gang mens man med Doxycyclin skal tage 2 tabletter hver dag i 7 dage før man kan forvente at det virker.

Ud fra dette er Azithromycin den behandling for klamydia de fleste personer foretrækker.

Vær sikker på at klamydia behandlingen virker

Selv om et bredspektred antibiotika som Azithromycin og Doxycyclin er yderst effektiv til at fjerne klamydia bakterien fra en menneskekrop, så vil det altid være en god ide at være helt sikker.

Vi anbefaler derfor at du tager en ny klamydiatest efter ca. 5-6 uger efter du har afsluttet behandling, så de ved at klamydia bakterien er helt væk.

Køb Klamydiatest til hjemmebrug her

» Køb klamydiatest til kvinder

» Køb klamydiatest til mænd

Husk at det er vigtigt at du fremover beskytter dig ved samleje fremover, da du efter en klmaydia infektion ikke bliver immun overfor bakterien.

Ét menneske kan gentagne gange blive smittet med klamydia hvis de er uheldige, og for hver gang du bliver smittet kan det mindske dine chancer for at blive forældre på et senere tidspunkt i dit liv.

Det er ikke en risiko der er værd at tage – så husk kondomet når du har samleje, og sørg for – at hvis du bliver smittet med klamydia – så giv den partner du havde samleje med besked, om at blive undersøgt, så vi med tid kan få udryddet klamydia bakterien.