Graviditetstegn

De første graviditetstegn

Er du i færd med at prøve at blive gravid, og har passeret de to første uger efter din sidste menstruations første dag, går du sikkert nu og prøver at mærke efter de første små graviditetstegn. Ønsket om at blive gravid kan nogen gange være så stort, at vi bilder os selv ind, at vi kan mærke små graviditetstegn, når der i virkeligheden ingen er. Vær derfor opmærksom på din krop, og forsøg at lytte til dens eventuelle graviditetstegn, og ikke dine egne ønsker om graviditetstegn.

De mest almindelige graviditetstegn

Har du passeret de to første uger af graviditetens samlede 40 uger, mærker du sikkert allerede efter, om du måske skulle kunne mærke nogle første svage graviditetstegn. Men for de fleste går der dog et stykke tid endnu, inden du vil kunne mærke nogen form for tegn på graviditet. Det første lille graviditetstegn kan være en svag blødning, når det befrugtede æg sætter sig fast i livmodervæggen. Efter dette graviditetstegn kan du allerede to uger efter befrugtningen måske mærke et andet graviditetstegn, ved at farven på dine brystvorter bliver mørkere, og mange kvinder får spændte, ømme bryster – også et graviditetstegn.

Morgenkvalme som tegn på graviditet

Et andet, meget velkendt og omtalt graviditetstegn, ofte anvendt i film, er den såkaldte morgenkvalme. Dette graviditetstegn behøver, trods dets øgenavn dog ikke kun at forekomme om morgenen, men kan opstå på alle tider af døgnet. Andre graviditetstegn, der kan variere fra kvinde til kvinde, og som kan opstå på forskellige tidspunkter af din graviditet, er træthed, udflåd, oppustethed og øget tissetrang.

Mærker du graviditetstegn – så tag en graviditetstest

Har du mærket ordentligt efter i din krop, og synes at mærke dens første graviditetstegn, er den eneste måde at få svar på, ved at tage en test. Hvis du prøver at blive gravid, og der er gået to uger efter din sidste menstruations første dag, behøver du selvfølgelig heller ikke vente, til du mærker graviditetstegn med at tage en test. Men hvis du oplever et eller flere af de ovenfor beskrevne graviditetstegn, er du måske gravid.

For at få et klart svar kan du gå til din læge og få foretaget en blodprøve eller aflevere en urinprøve. Ved begge prøver er et graviditetstegn forhøjet indhold af hormonet HCG, som bliver produceret af det befrugtede æg allerede fire dage efter, at befrugtningen har fundet sted. Dette graviditetstegn kan tidligst måles i blodet, og derefter i urinen. Hvis du foretrækker at tage en test derhjemme først, kan du også her på siden købe graviditetstests, hvor du, uanset graviditetstegn eller ej, kan få svar på din mulige mistanke om graviditet derhjemme i fred og ro.