Værd at vide når du er gravid

Har du netop opnået de 2 ønskede to tydelige streger på testen? Er du derfor jublende lykkelig over det kommende ekstra familiemedlem, men alligevel er i tvivl om, hvordan du egentlig skal forholde dig nu?

Her følger nogle gode råd, der kan være nyttige, hvis du lige har fundet ud af, at du er Gravid.

Kan jeg være sikker på, at jeg er Gravid?

Når du har opdaget, at du er Gravid, skal du inden længe kontakte lægen, der snarest giver dig en tid, hvor I snakker om forløbet, laver en vandrejournal osv. Nogle læger laver også en graviditetstest, så du er helt sikker på, at du er Gravid. Det er dog vigtigt at understrege, at lægens graviditetstest er akkurat ligeså præcise, som dem du selv bruger. Hvis du har testet positiv, hjemme eller hos lægen, kan du derfor godt regne med, at du er Gravid.

Anbefalede vitaminer og kosttilskud, når du er Gravid

Efter at lægen, eller du selv, har konstateret, at du er Gravid, er der er en række anbefalinger, der kan være vigtige at kende til. De nyttigste anbefalinger udstedes af Sundhedsstyrelsen og er en vejledning i, hvordan man bedst muligt sikrer ens eget og fostrets velbefindende under graviditeten. Allerede inden du bliver gravid, anbefales det, at du tager folsyre frem til du er 2 måneder henne. Det anbefales ligeledes, at du fra du opdager, at du er Gravid, begynder at tage jern, D-vitamin og kalk. De anbefalede doser kan du se på Sundhedsstyrelsens hjemmeside eller snakke med din læge om.

Andre anbefalinger når du er Gravid

Det anbefales også, at du følger de 8 kostråd. Dette skyldes, at både du og fostret har brug for en masse næring og vitaminer gennem kosten, og derfor er det vigtigt, at spise forholdsvis sundt under din graviditet. Du er helt sikkert også klar over, at det anbefales at afstå helt fra rygning og alkohol, når du er gravid. Især rygning har påvist en øget risiko for komplikationer. Desuden anbefales det, at man stadig er fysisk aktiv minimum 30 minutter om dagen og meget andet.

Som du måske kan udlede af ovenstående, kan det være lidt af en jungle, at sætte sig ind i alle anbefalinger. Forhåbentlig har du nu et lidt større indblik i, hvad du skal være opmærksom på.