Tanker om Graviditet

Det er ganske normalt, at der melder sig en vis form for nervøsitet eller tankespind, når man begynder at planlægge en Graviditet. For hvad nu, hvis jeg ikke så nemt bliver gravid? Eller hvad nu, hvis der går noget galt undervejs i min Graviditet? Tanker som disse har langt de fleste kvinder kæmpet med i større eller mindre grad. Nogle eksperter mener, at disse tanker opstår i forbindelse med det kæmpe ansvar, der følger når man bliver mor, og derfor er et led i den mentale forberedelse til at blive klar.

Angsten for at miste under Graviditet

Angsten for at der sker noget med det ufødte foster i maven, opstår hos langt de fleste kvinder. Dette skyldes bl.a. at kvinderne tidligt begynder at forestille sig, hvordan livet med et lille barn bliver. De begynder hurtigt at planlægge en masse praktiske ting, som at købe babyudstyr, tøj osv. Derfor bliver angsten for at miste, større jo mere virkeligt det bliver. Selvom det er fuldstændig normalt, at gøre sig disse tanker, er det vigtigt, at prøve at slå dem lidt væk, så de ikke bliver for dominerende. For mange hjælper det at se fostret ved en scanning (der tilbydes en scanning i uge 12 ca. og igen i uge 20 ca.), og ved selvsyn se, at den lille har det godt. Lige så snart man begynder at mærke liv, kan angsten også mindskes, da man hele tiden får bevis for, at alt er ok.

Tanker om livet som mor under Graviditet

Ligeså vel som angsten følger med Graviditet, følger også de tanker om, hvordan livet som mor bliver. De fleste har forestillet sig denne nye tilværelse igennem længere tid, og har en klar forestilling om, hvordan det bliver. Det er naturligt, at man begynder at overveje, hvilken type mor man ønsker at være for sit barn, hvordan man vil opdrage og mange tænker tilbage på deres egen opdragelse. Det er en ganske god ting at gøre sig disse forestillinger, men man skal altid være klar over, at alle børn er forskellige, og at man derfor aldrig kan vide, hvordan det bliver.

Uanset hvad, er der en masse følelser forbundet med det at blive forældre. Selvom der kan være angst og nervøsitet osv. er det stadig det største og smukkeste, man kan forestille sig. Held og lykke med de to streger og din graviditet.