Kvalme – et hyppigt graviditetssymptom

Kvalme er nok et af de mest velkendte symptomer på, at du kan være gravid, og også et af de symptomer på en graviditet, der kan skabe flest gener for den gravide, og for eksempel kan gøre hende ude af stand til at passe sit arbejde. Hvis du hører til en af de kvalmeplagede, er der dog en række små ting du kan gøre, for at mindske kvalmen.

Forskellige grader af kvalme under graviditet

Mange kvinder oplever kvalmen, der typisk kommer i løbet af de første tre måneder af deres graviditet. Graden kan variere fra det helt milde, hvor du sagtens kan passe dit arbejde, til de mere besværlige tilfælde, hvor kvalmen resulterer i hyppige opkastninger og medfølgende dehydrering. For langt de fleste er det dog den milde kvalme, der karakteriserer de første måneder, og nogle er endda så heldige at de slet ikke mærker nogen form for kvalme.

Gode råd mod kvalme

Hvis du alligevel hører til en af dem, der er plaget af kvalme under din graviditet, findes der en række gode råd, som kan være med til at afhjælpe kvalmen. Blandt andet kan det anbefales at spise lidt før man står op, og igen lige inden man går i seng – og så selvfølgelig i løbet af dagen. Døgnets måltider kan med fordel deles op i flere, mindre måltider, for på denne måde at lette madleden, som kan være et resultat af kvalmen.
Hvis kvalmen bliver ledsaget af opkastninger, er det også vigtigt at huske at drikke vand, for at undgå dehydrering under graviditeten. Derudover findes en række løsninger, som også kan anvendes ved kvalme i andre situationer end graviditeten, for eksempel medicin mod transportsyge eller akupunkturarmbånd, der også afhjælper kvalme.

Få svar på om din kvalme er et symptom

Er du endnu ikke vis på, om du er gravid, og går du tilmed rundt med kvalme og en snigende mistanke – så er det bedste at gøre, enten at gå til lægen eller selv at tage en graviditetstest. Her på siden kan du finde forskellige typer af graviditetstests, som godt nok ikke kan skaffe dig af med din kvalme – men som i det mindste kan hjælpe dig med at få svar på din mistanke.