Pulsoximeter

Køb et simpelt og letanvendeligt pulsoximeter til hjemmebrug her hos TestSmart.dk. Et pulsoximeter bruges til at måle iltmætningen i dit blod (sp02) i blodet, samtidigt med at pulsoximeteret også viser din præcise puls. Helt grundlæggende kan du bruge et pulsoximeter som en iltmåler til fingeren, der nemt, hurtigt og smertefrit måler din iltmætning i blodet – du kan både bruge pulsoximeteret derhjemme, eller når du er på farten.

Hvad betyder iltmætning?

En persons iltmætningsniveau referer til mængden af ilt, der transporteres rundt i blodet. Du kan måle din egen iltmætning ved at bruge et pulsoximeter, der gennemlyser din pegefinger. Det er vigtigt at have en optimal iltmætning i blodet, da netop iltmætningen har indflydelse på iltningen af cellerne i kroppen. Ilt er vores cellers allervigtigste næringstof, og 90% af al vores energi skal helst komme fra vores åndedræt. Jo bedre vi er til at ilte vores krop, desto bedre forhold skaber vi derved for alle kroppens mange funktioner.

Iltningen af kroppens celler sker gennem blodet, som modtager ilt fra dine lunger, og på vejen rundt i kroppen fordeler cellerne ilt, hvor end der nu er brug for det – og derfor er det vigtigt at have en optimal iltmætning. Denne proces foregår hos os alle sammen, men kan foregå mere eller mindre effektivt. Jo bedre iltmætning du har i blodet, desto mere effektivt afleverer cellerne i din krop ilt rundt, hvor det er nødvendigt.

Sådan virker et pulsoximeter

Ved at placere pulsoximeteret på pegefingeren, kan enheden gennemlyse fingeren og finde frem til blodets iltmætning (sp02). Apparatet er med andre ord meget nemt at anvende, du skal blot sørge for at placere din pegefinger i den lille iltmåler, og i løbet af ganske kort tid viser pulsoximeterets display din nuværende iltmætning i blodet.

Når du måler din iltmætning med et pulsoximeter til hjemmebrug, er det dog vigtigt at kunne tolke på tallet, som apparatet viser i displayet og forstå det resultat, du får givet. Normalt bør du altid måle iltmætningen i dit blod i hvile – når du gør det, vil langt de fleste sunde og raske mennesker opleve, at deres iltmætningen ligger lige omkring 100% af normalværdien. Hvis dit iltmætningsniveau ligger inden for 95%-100%, er din iltmætning fuldstændig normal.

Normalt fungerende mennesker har nemlig som hovedregel en iltmætning i blodet, som gerne ligger omkring 95-99% – iltmætningen kan dog sagtens være dårligere, særligt hvis man lider af sygdomme. Det gælder blandt andre personer, der f.eks. lider af den udbredte lungesygdom KOL. Særligt hvis du lyder af KOL eller lign., kan det være en rigtig god idé at have et pulsoximeter til rådighed derhjemme, da du således løbende kan følge med i dit blods iltmætning og reagere, hvis den bliver for dårlig.

Hvis din iltmætning i blodet konstant ligger under 88-90% i hvile, har du dog ikke noget at frygte.

Køb et pulsoximeter online

Når du køber et pulsoximeter online hos TestSmart.dk, får du et produkt i høj kvalitet, der er meget holdbart og ikke mindst CE-mærket. Vores pulsoximeter bruger AAA-batterier og har tilmed et meget lavt strømforbrug. Derudover er pulsoximeteret nemt og bekvemt at anvende, ligesom pulsoximeteret også har en størrelse, der gør det let for dig have det med rundt, når du er på farten. På den måde kan du altid have dit pulsoximeter lige ved hånden, når du har behov for at måle iltmætningen i dit blod.

Køb dit næste pulsoximeter her i webshoppen og få fri fragt og hurtig levering. Vi sender ordrer 6 dage i ugen, så hvis du bestiller inden kl. 17.30 (man-fre) og kl. 14.00 (søn), kan vi sende dig dit pulsoximeter allerede i dag. Vi leverer alle varer i diskret indpakning og direkte til døren.