Klamydiatest

Føler du dig urolig? Har du haft ubeskyttet sex? Nu kan du hurtigt få svar på om du har; klamydia, mykoplasma, gonoré, trikomonas. Du tester nemt og hurtigt med en Dynamic Code Klamydiatest eller test for 4 kønssygdomme til hjemmebrug. En klamydiahjemmetest med laboratorieanalyse giver dig klart svar på, om du har klamydia – og en test for klamydia fra vores webshop er lige så sikker og præcis, som den de bruger hos lægen.

Diskret behandling af klamydia gennem Hejdoktor.dk

Viser din klamydiatest eller test for andre kønssygdomme sig positiv, er det vigtigt at du kommer i behandling hurtigst muligt. En ubehandlet klamydiainfektion kan bl.a. forårsage infektion i æggelederne hos kvinder og nedsat fertilitet hos mænd. Både mænd og kvinder kan blive sterile.

Det er nemt at komme i videre behandling uden at skulle bestille tid hos egen læge. Når du henter dit testsvar online er det muligt at få udstedt en e-recept baseret på dit testsvar via Hejdoktor.dk. Lægen kan udstede en recept, som du kan hente på alle apoteker i Danmark. Du kan enda få leveret din antibiotika direkte til døren. Se information om dette på apotekets hjemmeside.

Husk at informere tidligere partnere

Får man en positiv klamydiatest, så bør man også informere sine tidligere sexpartnere, så de kan lade sig teste for klamydia.

Klamydia er en af de mest almindelige kønssygdomme i Danmark, hvor der registreres ca. 20.000 tilfælde om året. Det er primært unge i aldersgruppen 18 til 24 år som rammes. Mange unge bliver dog slet ikke testet for klamydia, og det forventes derfor, at der er mange flere som går rundt med sygdommen. Selv om klamydia ikke behøver være alvorlig, kan det have seriøse konsekvenser at gå rundt med sygdommen ubehandlet. Bl.a. kan ubehandlet klamydia gøre kvinder infertile. Derfor er det en rigtig god ide at teste for klamydia, hvis du har mistanke om, at du kunne være smittet.

Klamydia forårsages af bakterien Chlamydia trachomatis. Hos voksne giver Chlamydia trachomatis infektion i kønsdelene. Chlamydia trachomatis lever i cellerne i urinrøret og hos kvinder tillige i cellerne i livmoderhalsen.

Symptomer på klamydia

Rigtig mange mænd og kvinder opdager slet ikke, at de er blevet smittet med klamydia. Det gælder ca. 2/3 af alle kvinder og 1/3 af mænd. Så måske kan du have klamydia uden at vide det. Når kvinder oplever symptomer på klamydia, viser det sig ved øget udflåd fra skeden, blødninger fra skeden ved samleje, underlivssmerter og smerter ved vandladning. Mænds symptomer på klamydia vil f.eks. være svie og smerter ved vandladning og udflåd fra urinrøret.

Klamydiatest statistik

Der udføres over 400.000 klamydiatest om året i Danmark og ca. 8 til 9 % af disse test viser et positivt resultat.